Stiig Kalsing

Hos Galleri Nina Sampson udstiller og sælger vi kunst af Stiig Kalsing.

Stiig Kalsing (født 1945) har modelleret hele sit liv. Han er uddannet stålgravør og har gået på Kunsthåndværkerskolen.

Stiig har gennem årene udført et stort antal bestillingsopgaver fra eget bronzestøberi, men omkring 1990 begyndte han at udvikle egne værker og har siden skabt et meget bredt udvalg af bronzeskulpturer af høj kunstnerisk kvalitet.

Oplev Stiig Kalsings kunstværker hos Galleri Nina Sampson

Stiig Kasings stil er let og eksperimenterende – og særligt i sine eksperimenterende bronzer – viser han stor beherskelse af materialets muligheder. Det er først og fremmest menneskekroppen, der optager ham, men også nonfigurative skulpturer er at finde blandt hans arbejde, der kredser om livets symboler.

Alle bronzeskulpturerne er håndlavede og fremstillet i Danmark.

Stiig Kalsing har udstillet i både ind- og udland.

Har du brug for at se de smukke kunstværker inden, du eventuelt foretager et køb, så er du mere end velkommen til at besøge vores galleri på Dag Hammarskjölds Alle 42 B på Østerbro i København.

Portræt af kunstneren Stiig Kalsing

Stiig Kalsing er kunstneren bag de særdeles populære kærlighedsskulpturer. Skulpturer af bronze, der fokuserer på inderlighed, intimitet og sammensmeltning som en bærende del af kærlighedsforholdet.

”Jeg laver 10-15 nye modeller om året”, fortæller Stiig Kalsing, mens han til sin fernisering viser rundt i Galleri Nina Sampson, hvor skulpturerne meget smukt præsenteres på podier. ”Lille krammer”, ”Nænsom bærer”, ”Kysset”, ”Kærlig opmærksomhed”, ”Nærvær” og ”Tryghed” er alle titler, der så fint passer til skulpturernes formsprog. 

”Passionen med at modellere har jeg altid haft. Lige siden jeg som dreng så cowboyfilm i Amager Bio og straks bagefter tog hjem og genskabte scener fra filmen. Jeg tegnede og modellerede cowboyerne og indianerne nøjagtigt, som de fremstod på lærredet” fortæller Stiig.

Det er Stiigs særlige evne, at kunne fastfryse øjeblikke i hukommelsen og bagefter genskabe dem i kunsten med stor nøjagtighed. En evne Stiig stadig benytter sig af i dag. Disse særlige øjeblikke, der er værd at fastfryse, finder han allevegne.

”Allevegne, hvor jeg ser mennesker – og især par. Par, der giver tegn til hinanden. Kærtegnet. Det lille smil. Omfavnelsen” fortæller den årvågne kunstner.

Det er denne umiddelbarhed, disse almengyldige situationer, dette samspil mellem mennesker som alle kan nikke genkendende til, som man ser i Stiig Kalsings skulpturer.

Selvom det først og fremmest er menneskekroppen, der optager Stiig, vil du også finde et utal af nonfigurative skulpturer, der kredser om livets symboler.

Stiigs stil er let og eksperimenterende. Særligt i sine eksperimenterende bronzer viser han stor beherskelse af materialets muligheder.

Stiig Kalsing, der er født i 1945, er uddannet stålgravør og har gået på Kunsthåndværkerskolen. Han er nået en alder, hvor mange andre ville være gået på pension. Derfor falder det naturligt at spørge Stiig, hvor længe han vil fortsætte med at udtænke og fremstille skulpturer. ”Så længe jeg lever”, lyder svaret prompte.

Scroll to Top