Rita Howis

Mit navn er Rita Howis (Margarita Howis Nutfulina). Jeg er en kreativ rebel med hjertet rettet mod kunst og en baggrund rettet mod arkitektur og design. Jeg er oprindeligt fra Rusland og har studeret og arbejdet i syv lande på tværs af verden – fra USA til Kina – og er nu bosat i Danmark. Efter flere år i Skandinavien har jeg fået livsstilen ind under huden og draget min kunstneriske inspiration fra den danske designfilosofi omkring minimalisme, funktionalisme og bæredygtighed. Min internationale baggrund på tværs af lande, mennesker og kulturer har formet min moderne fortolkning af samspillet mellem kunst og design – alt imens princippet om bæredygtighed står lysende klart som et ufravigeligt fundament for verdens fremtid. Min kunst bliver udstillet i hele verden – fra Sydamerika til Japan – og jeg har kunder fra alle verdensdele.

COLORS FOR CLIMATE PROJEKTET

Budskabet i mit Colors for Climate projektet afspejler min egen selvbevidsthed og overbevisning – indlejret i et knudepunkt Mennesker, Kulturer og Natur. Mit multikulturelle jeg har altid efterlevet mantraet om at lære ved gøre, og jeg forsøger at forfine mine færdigheder til at opnå formålet om at bruge kunsten som et virkemiddel der kan gøre verden til et bedre sted. Netop fordi kunst ikke skelner mellem landegrænser eller forskellighed, præcis som naturen og vores miljø heller ikke gør det. Det er en vision der tager hånd om de største udfordringer i vores tid: Hvordan kan vi løse verdens klimaforandringer og bevare naturen på en måde der giver mening for det enkelte individ? Min mission er at bekæmpe medfølelsestræthed ved at bruge kunst som våben til at gøre verden til at bedre sted.

Scroll to Top